Sep 26 2016

Mbledhje per Miratimin e Statutit

Me 12 Nentor, 2016
Do te mbahet mbledhja per miratimin e statutit.

Ne ora 11am.
Ne Sallen e Xhamis (Kati 2)

Statuti – Kliko Ketu

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2016/09/26/mbledhje-per-miratimin-e-statutit/

Sep 11 2016

Kurban Bjarami-2016

XHAMIA SHQIPTARE – TORONTO- CANADA 2016

No automatic alt text available.

Te nderuar Shqiptare qe jetoni ne Toronto, dhe ne gjithe Kanaden.

Esselamu Alejkum- pershendetje te gjitheve.

Ju njoftojme se dita e Kurban Bajramit per vitin 2016 do te jete data 12. Shtator- 2016, dite e Hene.
Gjithashtu ju njoftojme se cmimi i Kurbanit kete vit do te jete sikur vitin e kaluar 180 CD.

Gjithashtu ju njoftojme se Darka e Kurban Bajramit mbahet me 16 shtator- SEP- 2016 dite e premte- Xhuma, ora 06:00 PM- pasdite, ne Capitol Banquet Hall ne adresen; 6435 Dixie Rd. Mississauga, ON L5T 2P4.
Biletat jane ne shitje dhe ju te cilet keni vendosur te merrni pjese ju lutemi bleni sa me pare. Biletat shiten te Xhamia dhe ne Old Mill Caffe.
Ju pershendet Kryesia e Xhamis Shqiptare – Toronto.
Per informata me te hollesishme, ju lutemi kontaktoni kryesin ne telefonit:

Ju pershendesim me selam, dhe ju deshirojme mireseardhje

URIME KURBAN BAJRAMI- ALLAHU KABUL THERJEN E KURBANIT

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2016/09/11/kurban-bjarami-2016/

Nov 22 2015

Hoxha i Xhamisë Shqiptare në Toronto, Imam Adnan Berbatovci.

 

Imam. Adnan Berbatovci –  I lindur  në Fushë Kosove, shkollën fillore e ka përfunduar në Fushë Kosovë,  Medresenë  e mesme – Alaudin -në Prishtinë – 1993-1997.

Studimet i vazhdoi në Universitetin e AL- Az-harit në Kajro- Fakulteti -Bazat e Fesë- , dega  Akaid dhe Filozofi, ku dhe diplomoi  në pranverë te vitit 2002.

Më pasë, në vitin 2004  vijon studimet pas-diplomatike,  ne Universitetin e hapur Amerikan ne Kajro- IMG_2311Dega Bazat e Fesë ku temën e magjistraturës e mbron në vitin 2009.

Detyrat që Imami ka kryer në Kosovë.

Në vitin 2002 punësohet në  Bashkësinë Islame të Kosovës , ku shërben Imam në Xhaminë e qytetit të Fushë Kosovës prej 2002 deri  më 2010.

Që  nga viti 2008 e deri para ardhjes se tij në Kanada, gjegjësisht zgjedhjes si Imam i xhamisë shqiptare në Toronto, ka kryer detyrën e Sekretarit të Këshillit të Bashkësisë islame të Prishtinës. Është i martuar dhe ka dy fëmijë.

 

Tele: 647-272-3010

E-maili :  imami@albmuslim.ca

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2015/11/22/imami/

May 27 2015

Lajmërim

Esselamu Alejkum,

Me daten 23 dhe 24 Maj 2015 ne xhamine shqiptare u mbajten zgjedhjet per Bordin e ri. U zgjodhen keta persona:

1. Nuri Shefkiu
2. Bahadin Qafleshi
3. Ismet Mirena
4. Sadem Juseinovski
5. Rexhep Gallapeni
6. Izet Elmazi
7. Lulzim Kallaba

Bordit te ri i deshirojme sukses ne udheheqjen e Xhamise.

Ju pershendet Komisioni i Zgjedhjeve.

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2015/05/27/lajmerim-4/

Dec 23 2014

Kalendari i Namazit 2015

Kalendari i Namazit për vitin 2015

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2014/12/23/kalendari-i-namazit-2015/

Dec 23 2014

Festat Fetare Islame 2015

Datat dhe Festat e Rëndësishme Fetare – Islame për vitin 2015 (1436/ 1437 Hixhrij)

Read the rest of this entry »

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2014/12/23/festat-fetare-islame-2015/

Aug 20 2013

Facebook Page

Esselamu Alejkum,

The Albanian Muslim Society of Toronto recently got a Facebook Page for members to keep in touch with everything that is happening in the Mosque. We would appreciate it if you would “LIKE” the page and check back frequently for more information. Thank you!

Permanent link to this article: http://www.albmuslim.ca/2013/08/20/facebook-page/